Age of Sigmar - Helposti harrastamaan

Kirjoittaja: Jarno N, päivitetty 13.1.2019

Peliporukastamme nousi hyviä ideoita artikkeleihin kun kehitimme sivustoa, yksi niistä oli tietopaketti harrastuksen aloittamiseen. Tässäpä siis pienimuotoinne tiivistelmä siitä miten harrastukseen voi tutustua, ja miltä kantilta sitä voisi aloitella.

Miten voin tutustua peliin?

Ehkä helpoin tapa on tulla Turun Fantasiapelien Lohikäärmeluolaan demopeliin. Demopeleihin löytyy kaikki paikan päältä, eli sinun tarvitsee ainoastaan tulla paikalle sovittuna aikana.

Demopelit täytyy sopia etukäteen, sillä ne sitovat aina yhden järjestäjistä pelin ajaksi.

Jos sovit demopelin keskiviikolle, on peli-iltoina Turun Fantasiapeleissä myös -10% alennus Age of Sigmar-tuotteista, eli ennen demotusta (tai sen jälkeen jos peli päättyy ennen 19.00) on helppoa käydä hankkimassa armeijan alku tai laajennus katutasosta myymälän puolelta. Alennuksen saa yli 20€ ostoksiin, alennus koskee myös miniatyyritarvikkeita. Peli-illassa pääset samalla tutustumaan muihin pelaajiin ja näet samalla miten muut pelaavat peliä.

Mitä kaikkea tarvitsen pelaamiseen?

  1. Tutustu pelin sääntöhin, jotka löydät täysin ilmaiseksi täältä: https://www.games-workshop.com/resources/PDF/AoS_Rulesheets/ENG_AoSSW_Rules_booklet_web.pdf
  2. Pelitarvikkeista tarvitset:
    1. Tuumamitan
    2. Sivuleikkurit, veitsen sekä liimaa miniatyyrien kokoamiseen
    3. d6 noppia (kuusitahkoisia noppia, se niin sanottu perusnoppa)
    4. Jonkinlaisen laatikon tai purkin jossa voit kuljettaa miniatyyrejä
    5. Armeijasi säännöt, sekä voimassaolevan General's Handbookin
    Valitse armeija jolla haluaisit lähteä peliä pelaamaan. Omasta mielestäni hyvä tapa on valita armeija josta pidät visuaalisesti, ja jonka maalaaminen olisi mielestäsi viihdyttävää
    1. Löydät armeijat täältä: https://www.games-workshop.com/en-FI/Warhammer, klikkaa vasemaman reunan valikosta haluamaasi Grand Alliancea, ja voit tarkastella eri armeijoita
  3. Tulet tarvitsemaan myös maaleja sekä pensseleitä armeijasi maalaamiseen

Luonnollisesti se yksi suurin kuluerä tulee olemaan myös ne miniatyyrit. Jokainen armeija tarvitseen kenraalin, eli valitse jokin armeijasi hero-avainsanalla merkitty yksikkö. Vähintään 2 battleline-avainsanalla merkittyä yksikköä kannattaa olla.

Pelaamme peli-illoissa yleensä 2000 pisteen pitched battle-pelejä, mutta luonnollisesti peliporukassa voidaan sopia varsinkin aloittelevan pelaajan kanssa pienempiäkin pelejä jotta pääset kokeilemaan miten armeijasi toimii.

Missä voi pelata?

Peli-iltoja järjestetään Turussa keskiviikkoisin kello 18.00 alkaen Turun Fantasiapelien Lohikäärmeluolassa, tervetuloa pelaamaan! Peliseuraa voi etsiä vaikka Tapahtumakalenterista, missä voit varata pelipöydän tai liittyä jonkun jo varaamaan pöytään. Myös Foorumi on hyvä tapa jutella pelistä ja etsiä peliseuraa, tarvitset sen käyttöön salasanan jonka saat tarvittaessa ylläpidolta.

Kun olet tutustunut muihin pelaajiin, voitte toki sopia myös pelejä muualle tai pelata esimerkiksi jomman kumman luona. Omiin peleihin tarvitset pelimaton tai pelipöydän sekä jonkin verran maastoa. Toki peliä voi tarvittaessa pelata ihan vaikka keittiön pöydälläkin, ja maaston improvisoida, jos on tärkeää päästä pelaamaan eikä ole mahdollisuutta käyttää esimerkiksi pelimattoa tai maastopaloja.

Mitä maaleja tarvitsen ja mitä alustaan tulee?

Yleisesti ottaen tulet tarvitsemaan maalaamiseen primerin (pohjamaali joka laitetaan maalaamaatoman miniatyyrin pintaan ensimmäisenä), ainakin 3-5 erilaista maalia joilla maalaat miniatyyrin, sekä lakan jolla suojaat maalipinnan kuljetusta ja elämää varten.

Pensseleitä tarvitset todennäköisesti kahdesta ylöspäin, hieman siitä riippuen mikä on maalaustyylisi.

Miniatyyrin alustan, jota baseksikin kutsutaan, teksturointiin saatat tarvita tekstuurimaaleja, staattista ruohoa tai esimerkiksi flokkia.

Maalaamisesta, pensseleistä ja alustojen tekemisestä tullaan tekemään laajempia artikkeleita tulevaisuudessa, ja voit aina kysyä neuvoa muilta pelaajilta, tai esimerkiksi Fantasiapelien myyjiltä.

Mitäs sitten?

Kun olet tutustunut sääntöihin, päättänyt mitä armeijaa haluaisit pelata, hankkinut hieman tarvittavia pelivälineitä ja saanut miniatyyrejäsi koottua, olet käytännössä valmis pelaamaan. Maalaaminen on oleellinen osa harrastusta, ja esimerkiksi liiga- sekä turnauspeleissä on maalauspakko, joten maalaamiseen kannattaa myös varata aikaa.

Eli ei muuta kuin tervetuloa tutustumaan peliin ja pelaajiin, Luolassa tavataan!